Vlag van Nederland

Wiegman: “Ik ben zo ongelooflijk blij, dat is met geen pen te beschrijven”

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 13 november 2018 om 21:34 uur

Wiegman verlengt contract bij OranjeLeeuwinnen © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen hebben zich dinsdagavond weten te plaatsen voor het WK in Frankrijk. In Zwitserland werd er met 1-1 gelijkgespeeld, nadat het heenduel met 3-0 gewonnen werd. Na afloop stond bondscoach Sarina Wiegman voor de camera van Veronica.

“Ik ben zo ongelooflijk blij, dat is met geen pen te beschrijven. Achteraf is de nederlaag in de poule de beste leerschool geweest die we konden krijgen. Je verliest wel eens een keer, maar het is de vraag hoe je daarmee omgaat. Ook vandaag hebben we tegenslag gehad en ook daar hebben we een uitstekend antwoord op gegeven”, vertelde de bondscoach, die schrok van de rode kaart van Anouk Dekker.


Meer over

“Dat was een heel slecht moment. Je bereidt alle scenario’s voor, ook deze, maar je houdt er geen rekening mee dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Gelukkig wist iedereen zich daarna heel goed te herpakken en stonden we onze mannetjes. Wij kregen met z’n tienen zelfs de grootste kans en hebben heel goed gevoetbald.”

Op het WK in Frankrijk kan Oranje zich ook plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio: “Dat is ook een doel. En dat kunnen we alleen bereiken als we op het WK, het grootste vrouwensportevenement ter wereld, ver komen. Het EK was al overweldigend, maar het zal me niet verbazen als WK nog veel groter wordt”, aldus Wiegman.