Vlag van Nederland

De goal van Georginio Wijnaldum of de vernederende panenka van Memphis Depay in de laatste seconde van de wedstrijd. Wat was nou eigenlijk het mooiste moment van Nederland – Frankrijk van afgelopen vrijdagavond?

Eigenlijk was het mooiste moment van de avond al geweest voordat er ook maar een seconde was gevoetbald. Het gaat natuurlijk over de mascotte die met Frenkie de Jong het veld op was gelopen. Ineens was de Jong zijn mascotte kwijt, toen de jongen besloot tijdens het Wilhelmus een dansje uit te voeren.

De Jong zei na afloop: “Ik riep hem nog een paar keer terug, maar hij zat helemaal in de euforie, dus ik dacht: ik laat hem maar genieten. Het was leuk om te zien.”

Bondscoach Ronald Koeman had het ook opgemerkt: “We hebben allemaal de beelden van het dansende jongetje bij het volkslied gezien en Virgil van Dijk die zijn trainingsjackie om de schouders van dat meisje legde, omdat ze het zo koud had. Daar dwing je heel veel sympathie mee af”, aldus de bondscoach.

“Het wil niet zeggen dat iedereen dan graag naar Oranje kijkt. Maar het valt wel allemaal samen. En ik denk dat de jongens beseffen dat ze daar ook een rol in vervullen. Als het dan zo’n wedstrijd is, krijgt iedereen nog meer waardering voor zulke acties.”

Lees meer over: ,