Vlag van Nederland

Stilletjes aan heeft middenvelder Marten de Roon zichzelf naar een basisplaats bij oranje gevoetbald. Hij valt nauwelijks op, maar is sinds ‘Duitsland-thuis’ een vaste waarde als stofzuiger in het team van bondscoach Ronald Koeman.

De bondscoach heeft het volgens hem goed voor mekaar: “Iedereen heeft het gevoel dat hij een bepaalde rol heeft binnen de groep en iets toevoegt. We zijn met 24 spelers en iedereen loopt met een glimlach rond. Het is knap als je dat als bondscoach lukt.”

“Na de uitwedstrijd tegen Frankrijk ging ik met een ‘smile’ terug naar Bergamo, terwijl ik niet had gespeeld tegen Peru en de Fransen. Maar ik had wel het gevoel dat ik erbij hoorde, dat ik m’n rol heb binnen dit team en dat we met iets bezig zijn. En dat geldt voor iedereen. Natuurlijk is niemand tevreden als hij niet speelt, maar toch zorgt de bondscoach voor een positief gevoel binnen de groep. Dat is knap.”

Hij vervolgt:”Een jaar geleden hadden we geen echte topspelers meer. Jongens met grote individuele kwaliteiten, zoals Robben, Sneijder en Van Persie die een wedstrijd binnen een vingerknip konden beslissen, vielen weg. Dan moet je het meer als team doen. En kijk waar we nu staan. Er komen weer grote talenten aan en heel wat jongens worden met topclubs in verband gebracht. De wedstrijd tegen Duitsland hebben we als team eruit gesleept, de 2-2 voelt als een overwinning. Daardoor spelen we volgend jaar de finaleronde van de Nations League. Dat had vooraf echt niemand verwacht. Het is een mooie bekroning voor dit jaar.”

Lees meer over: ,