Vlag van Nederland

Het jaar 2018 zit er bijna op. Wij kijken terug op het jaar van Oranje, met de start van Ronald Koeman en een nieuwe lente. Per linie zoeken we de beste speler van het jaar. In dit bericht kijken we naar de verdedigers, de linie waar Oranje misschien wel de grootste stappen zette. Aan het einde van dit bericht bepalen jullie wie de beste Oranje-verdediger van 2018 was.

Laten we beginnen met het centrale verdedigingsduo: Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk. Zij vormen samen het sterke verdedigende blok waar Ronald Koeman letterlijk en figuurlijk op kan bouwen. Er bestaat dan ook weinig twijfel dat beide verdedigers zekerheidjes zijn in het centrum van de Oranje-defensie. Aanvoerder van Dijk is momenteel de duurste verdediger van de wereld en laat zich wekelijks gelden op topniveau. Matthijs de Ligt is aanvoerder van Ajax en toont zich zowel een leider als onverbiddelijke verdediger in zowel de Eredivisie als de Champions League. Het is niet de vraag óf hij naar een topclub gaat, maar naar welke, en wat het bedrag gaat worden dat Ajax bij kan schrijven.

Wie was de beste Oranje-verdediger van 2018

© Pro Shhots

Een hard gelag voor Stefan de Vrij, die lijdzaam moet toezien hoe zowel Van Dijk als de Ligt hem gepasseerd zijn in de pikorde en hij dus gebombardeerd is tot reserve. Ondanks zijn basisplek bij topclub Internazionale is zijn uitzicht op speeltijd bij Oranje niet groot. Voor Koeman goed nieuws, want met De Vrij, Nathan Aké en eventueel Daley Blind zit hij ruim in de centrale verdedigers.

Op beide back-posities heeft Ronald Koeman meer moeite zijn ideale keuzes te vinden. Op links lijkt Daley Blind voorlopig zeker van een basisplaats. De Ajax-speler staat meestal centraal in Amsterdam, maar Koeman kiest er steevast voor hem als linksback op te stellen. Achter Blind heeft Koeman de keuze voor Patrick van Aanholt.

Wie was de beste Oranje-verdediger van 2018

© Pro Shots

Op rechts is waarschijnlijk het meeste geschoven. Met Daryl Janmaat, Kenny Tete en Denzel Dumfries heeft Koeman drie mogelijkheden. De bondscoach is er nog niet uit wie het meest geschikt is. Hij zegt zeer gecharmeerd te zijn van ‘meest complete rechtsback’ Kenny Tete, maar moest hem enkele wedstrijden missen. Denzel Dumfries pakte zijn kans en speelde uitstekend tegen Duitsland als Frankrijk.

Lees meer over: , , , ,