Vlag van Nederland

Voor het eerst in de historie kwamen er dit jaar ook oud-OranjeLeeuwinnen in actie tijdens de Nieuwjaarswedstrijd bij Koninklijke HFC. Met onder andere Manon Melis en Anouk Hoogendijk in de ploeg werd er met 3-4 gewonnen van Royal Haarlem All-Stars.

Gecoacht door Vera Pauw en Andries Jonker kwamen de ex-Leeuwinnen in de vijfde minuut op achterstand, maar Melis zorgde niet veel later voor de gelijkmaker. De all-time topscorer van de Leeuwinnen zette zo’n tien minuten voor rust de ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

Hoogendijk bracht de ploeg van Pauw en Jonker nog in de eerste helft op 1-3. Royal Haarlem All-Stars, een team bestaande uit geselecteerde speelsters van ADO’20, SV Alliance ‘22, SC Buitenveldert, Kon. HFC, SV Overbos, RKVV Velsen en SV Zandvoort, maakte na een uur spelen de aansluitingstreffer.

Kirsten van de Ven, nu manager vrouwenvoetbal bij de KNVB, zorgde voor de 2-4 en leek daarmee de wedstrijd te beslissen. Royal Haarlem All-Stars deed via Rona Mosterd nog wat terug, maar uiteindelijk ging de winst naar de ex-OranjeLeeuwinnen.

Lees meer over: , ,