Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen vertrekken 14 januari naar Zuid-Afrika voor het eerste trainingskamp in voorbereiding op het WK. Daar speelt Oranje een oefeninterland tegen Zuid-Afrika. Bondscoach Sarina Wiegman maakte vandaag haar selectie bekend en legt voor de camera van OnsOranje uit waarom ze maar liefst 25 speelsters meeneemt.

“We hebben een iets grotere groep opgeroepen om meer speelsters te kunnen zien”, vertelt de coach. “We gaan in voorbereiding op het WK. Dit is het eerste trainingskamp waarin we geen officiële wedstrijd spelen voor plaatsing voor het WK. We hebben nu de tijd om te ontwikkelen, met een goede interland tegen Zuid-Afrika.”

Oranje verbleef de afgelopen jaren vaak in januari in La Manga, maar nu is de keuze dus op Zuid-Afrika gevallen: “We vonden dat er wat verandering in de omgeving moest komen en we konden een interland spelen Zuid-Afrika in Zuid-Afrika onder goede omstandigheden. Daar hebben we dit keer voor gekozen.”

Wiegman is bekend met de tegenstander. “Wij hebben 2,5 jaar geleden nog tegen Zuid-Afrika gespeeld, toen gingen zij voor het eerst naar de Olympische Spelen. Er is in die tijd zoveel gebeurd. Ik verwacht een gestructureerd team. Ik verwacht wel dat wij de bovenliggende partij zullen zijn, maar het is goed om tegen een Afrikaans land te oefenen.”

Oranje verblijft van 14 tot en met 21 januari in Zuid-Afrika. Op 19 januari oefenen de Leeuwinnen tegen Zuid-Afrika in het Cape Town Stadium in Kaapstad. Die wedstrijd begint om 14:00 uur (Nederlandse tijd).

Lees meer over: