Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen vervolgen de voorbereiding op het WK 2019 in Portugal. Daar doet de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman mee aan de Algarve Cup.

“Het is heel goed om een toernooi te spelen”, vindt de bondscoach. “Je speelt binnen een week tijd drie wedstrijden. Daarmee kunnen we heel veel speelsters zien en kunnen we dingen uitproberen. Dat is als voorbereiding op het WK natuurlijk hartstikke mooi”, zegt Wiegman voor de camera van OnsOranje.

Op de Algarve Cup neemt Oranje het in de groepsfase op tegen Spanje en Polen. “Spanje heeft zich de laatste jaren erg ontwikkeld. De competitie in Spanje ontwikkelt zich ook. Het is een vaardige ploeg, die positiespel wil spelen, ziet er leuk uit. Inmiddels proberen ze iets meer diepte in hun spel te krijgen. Het is een uitdagende tegenstander”, vertelt Wiegman.

De bondscoach zegt dat er in de wedstrijd tegen Polen rekening gehouden moeten worden met Ewa Pajor, de spits van VfL Wolfsburg. Volgens Wiegman is dit een belangrijke fase voor Oranje: “Speelsters laten zich iedere week zien bij hun club. In de setting van Oranje is dit het laatste toernooi. In april spelen we nog twee wedstrijden en in juni nog een wedstrijd. Dit is wel de fase waarin speelsters zich echt wel moeten laten gelden, want in april gaan we richting de vaste groep.”

Lees meer over: