Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen zijn er maandag opnieuw niet in geslaagd om te winnen op de Algarve Cup. Nadat er eerder met 2-0 werd verloren van Spanje, ging de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman maandag onderuit tegen Polen: 0-1.

Oranje Casino Bonus!

Oranje, dat begon met drie debutanten, kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Inessa Kaagman kopte naast. De eerste grote mogelijkheid voor Polen was gelijk een doelpunt, ware het niet dat de treffer van Ewa Pajor werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ashleigh Weerden, een van de drie debutanten, kreeg in korte tijd twee grote kansen op de openingstreffer. De eerste poging van de aanvalster van FC Twente werd geblokt, haar tweede schot werd van de lijn gehaald.

Beide ploegen gingen redelijk gelijk op, tot aan de 39e minuut. Danique Kerkdijk haalde Pajor neer, iets wat door de scheidsrechter werd beoordeeld als het neerhalen van een doorgebroken speelster. Daardoor kreeg Kerkdijk rood.

Drie minuten later was het 0-1. Via de kluts werkte Agnieszka Winczo de bal achter keepster Lize Kop, die haar eerste minuten in het ‘grote’ Oranje maakte. Vlak voor rust leek Oranje nog op gelijke hoogte te komen via Ellen Jansen, maar ook die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft was het vooral wisselen. Oranje ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het duurde lang tot de ploeg van Wiegman tot echte kansen kwam. Sterker nog, Polen was in de 56e minuut dichtbij de 2-0. Pajor schoot oog in oog met Kop hoog over.

Sisca Folkertsma was niet veel later enorm dicht bij de 1-1. Keepster Anna Szymanska leek geklopt na het lobje van de middenveldster van FC Twente, maar de bal werd van de lijn gehaald. Wiegman bracht met nog een kwartier te spelen onder meer Vivianne Miedema in de ploeg.

De spits had vijf minuten later de gelijkmaker op haar schoen. Haar poging hobbelde echter net naast. Daar bleef het uiteindelijk bij. Polen wint met 1-0 en bereikt de finale van de Algarve Cup. Oranje wist geen punten te pakken in de poulefase en neemt het woensdag op tegen China. Die wedstrijd begint woensdag om 18:15 uur.