Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen zijn als elfde geëindigd op de Algarve Cup. Sari van Veenendaal keepte de wedstrijd tegen China en stond na afloop voor de camera van Veronica.

“Ik denk dat we voor nu maar niet naar de plek moeten kijken waar we op zijn geëindigd, maar dat we het maar moeten zien in onze weg naar het WK. Ik denk dat we in ieder geval goede tegenstanders hebben getroffen dit toernooi”, aldus de keepster.

“Natuurlijk is niet alles gelopen zoals we wilden, maar ik denk wel dat we hier echt iets mee kunnen”, zegt Van Veenendaal. “Er had heel veel beter gekund dit toernooi en ik denk dat dat begint in de wedstrijd tegen Spanje. Tegen China hebben we wel weer goede dingen laten zien.”

De Algarve Cup is volgens de doelvrouw een moeilijk toernooi. “Je speelt met verschillende samenstellingen en het is echt wel een toernooi om nog de laatste dingen uit te proberen richting de echte voorbereiding op het WK. Ik snap dat dat voor de kijker lastig is om te begrijpen, maar zo is wel hoe wij het toernooi beleven.”

Van Veenendaal speelde één wedstrijd in Portugal: “Ik kan altijd beter, maar ik voel me goed. Ik wil proberen zoveel mogelijk te laten zien wat ik kan. Laat er geen onduidelijkheid over bestaan, ik wil op dat WK spelen”, besluit ze.

Lees meer over: