Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen zijn woensdag op de elfde plaats geëindigd op de Algarve Cup. De ploeg won in de laatste wedstrijd op penalty’s van China, tot tevredenheid van bondscoach Sarina Wiegman.

“Ik ben uiteindelijk hartstikke blij dat we met een penaltyserie winnen”, zei ze tegenover Veronica. “Ik ben ook heel blij met het grootste deel van de tweede helft, behalve dan de goal tegen, dat was niet goed. We hebben in de tweede helft de wedstrijd gedomineerd en veel beter spel laten zien dan China.”

“Wij willen graag voetballen, dat doen we nu ook meer”, vertelt Wiegman. “China zet hoog druk, daar hadden wij de grootste moeite mee. In de tweede helft deden we dat beter. We kregen kansen, grote kansen, maar we geven toch weer een goal weg. Dat moeten we echt beter doen.”

De bondscoach vond de chemie wel goed: “Als je ziet hoe het team op het veld staat en die wedstrijd absoluut wilde winnen, hoe er strijd werd geleverd en de intentie om dat samen te doen, dat vond ik goed. Alleen het is dan te slordig. Dat moeten we beter doen en dat kunnen we ook beter. Ik maak me daar niet zoveel zorgen over.”

Wiegman is al met al tevreden over het trainingskamp in Portugal. “We hebben de dingen kunnen doen die we wilden doen. We hebben heel veel gezien van de speelsters. We hebben bijna alle speelsters aan het werk gezien. Ik was ook heel blij met deze wedstrijd tegen China, want dat is gewoon een topwedstrijd.”

Lees meer over: