Vlag van Nederland

De hosannastemming rond het Nederlands elftal is amper gaan liggen, of de mannen van Ronald Koeman treden alweer aan. Geen Frankrijk of Duitsland, maar Wit-Rusland is de tegenstander tijdens dit kwalificatieduel. De inzet is een ticket voor het EK, dat in 2020 door heel Europa afgewerkt gaat worden. Krijgt Koeman zijn elftal klaargestoomd voor de eerste duel in de kwalificatie en wat denken de bookmakers?

Frisse wind doet de leeuw brullen

Dat het Nederlands elftal het missen van twee eindtoernooien (EK 2016 en WK 2018) heeft verwerkt lijkt een understatement. Binnen no-time heeft bondscoach Koeman een sterk elftal van het eerder zo verzwakte Oranje kunnen smeden. De frisse wind die heeft gewaaid heeft de Nederlandse leeuw weer doen brullen.

In de Champions League zien we spelers als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Georginio Wijnaldum regelmatig uitblinken op topniveau. Het moge duidelijk zijn dat Koeman en consorten hier meer dan baat bij hebben. Het EK 2020 (met Amsterdam als een van de speelsteden) moet behaald worden en tegen de Wit-Russen kan men direct een goede slag slaan.

Op papier is het Nederlands elftal simpelweg beter dan de Wit-Russen. Het is goed zoeken naar spelers binnen de selectie van de Wit-Russen waar men voor zou moeten vrezen. Ook het verleden biedt goede hoop: Nederland won zes van de acht ontmoetingen met Wit-Rusland.

Duitsland heeft ‘m even niet op de rit

Grootste uitdager in poule C is aartsrivaal Duitsland. De Duitsers steken niet in goede vorm en zagen onlangs een aantal sterkhouders niet opgeroepen. Onder andere Mats Hummels en Thomas Müller zwaaiden voorlopig af. Bondscoach Joachim Löw heeft Der Mannschaft alles behalve lekker op de rit. Ook tijdens de Nations League liet Nederland zien dat er genoeg teamspirit en kwaliteit aanwezig is om de Duitsers te verslaan (3-0 winst, 2-2 gelijk). Het lijkt ons dan ook zeker niet ondenkbaar dat Oranje als eerste in de poule eindigt. Bookmakers geven hier 2.80 keer je inzet voor, wat ons betreft een prima wedtip.

Lees meer over: , , ,