Het Nederlands elftal is de EK-kwalificatie goed begonnen. In De Kuip werd er overtuigend gewonnen van Wit-Rusland: 4-0.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kende een droomstart: al na 50 seconden lag de bal al in het net. Igor Sjitov speelde de bal veel te zacht terug op keeper Andrei Garboenov, waardoor Memphis Depay kon onderscheppen. De nummer tien schoot de bal via de paal binnen.

Oranje was in de eerste helft heer en meester in Rotterdam en kwam na 21 minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Na een fraai hakje van Memphis verdubbelde Georginio Wijnaldum de Nederlandse marge.

Pas na een half uur spelen kreeg Wit-Rusland een kansje. Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt stonden echter goed opgesteld en stopten de Wit-Russen af. Memphis kende een goede eerste helft en kreeg kans op de 3-0, maar de spits kreeg de bal er net niet in.

Na de thee lukte dat wel. De bal ging op de stip na een overtreding op Wijnaldum en Memphis schoot de penalty onberispelijk binnen. Vervolgens speelde Nederland de wedstrijd rustig uit, zelfs met tien man.

De ingevallen Kenny Tete, die Denzel Dumfries verving, stond koud in het veld en liep een hamstringblessure op. Omdat Koeman al drie keer gewisseld had, ging Oranje verder met tien. Zelfs met een speler minder had Nederland de absolute overhand.

Toch kreeg Wit-Rusland nog een grote kans. Jasper Cillessen was echter scherp en hield daardoor de nul. Oranje liep nog uit naar 4-0. Memphis schoot eerst twee keer op de keeper, maar gaf uiteindelijk een goede voorzet op Van Dijk na een corner.

De aanvoerder van Oranje kopte snoeihard binnen en daarmee besluit Oranje de eerste EK-kwalificatiewedstrijd met een goede zege: 4-0. Zondag wacht alweer de volgende wedstrijd voor het Nederlands elftal. Dan komt Duitsland op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.