Vlag van Nederland

Vanavond staan Nederland en Duitsland tegenover elkaar. In de laatste twee ontmoetingen met Die Mannschaft wist Virgil van Dijk te scoren. Een doelpunt vanavond zou de aanvoerder dan ook leuk vinden.

“Maar het gaat erom dat we winnen”, zei de verdediger bij de persconferentie. Oranje is de EK-kwalificatie begonnen met een 4-0 overwinning op Wit-Rusland, maar daar heeft Van Dijk geen heel goed gevoel aan overgehouden: “Wij weten wat er beter moet. Wit-Rusland kreeg een paar goede kansen. Betere ploegen straffen dat af. Duitsland ook. Die ploeg zit misschien niet in de beste fase. Maar ze hebben nog steeds uitstekende spelers.”

Oranje heeft volgens de captain geleerd van het 2-2 gelijkspel in Gelsenkirchen. “We zullen compacter moeten spelen. We zullen weer met z’n allen moeten aanvallen en verdedigen. We zijn een eenheid geworden, daar ligt onze kracht. Nederland tegen Duitsland is een wedstrijd met veel geschiedenis. Dat geeft extra energie. We willen naar het EK en zien dit als een heel belangrijke wedstrijd”, besluit Van Dijk.

Lees meer over: , ,