Het is vandaag precies drie jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. De legendarische nummer 14 wordt op allerlei mooie manieren herdacht. Het Orakel van Betondorp kwam tot bijna 50 interlands in Oranje en scoorde daarin 33 doelpunten.

Vanavond vindt er een eerbetoon aan Cruijff plaats rond de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Duitsland. Voorafgaand aan het duel is er op grote schermen in de Johan Cruijff ArenA een compilatie te zien van mooie acties van Cruijff.

Ook FC Barcelona, de club waar hij jaren als speler en coach actief was, herdenkt Cruijff. De Catalaanse club deelt een prachtig filmpje, waarin te zien is hoe Barcelona het gedachtegoed van Cruijff nog altijd uitvoert. “Jouw erfenis gaat verder”, schrijft Barça.

 

Ook OranjeLeeuwin Jackie Groenen staat stil bij de sterfdag van El Flaco. Hij is het grote voorbeeld van de middenveldster. Ze post een foto van Cruijff op Instagram en schrijft daarbij: “De beste voor altijd.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De beste voor altijd ? #14

Een bericht gedeeld door Jackie Groenen (@jackie_groenen_14) op

Natuurlijk wordt Cruijff ook herdacht bij Ajax. “Voor altijd onze inspiratie”, schrijft de Amsterdamse club.

Het Twitter-account van Cruijff, wat sinds zijn overlijden gebruikt wordt als eerbetoon aan de nummer 14 en zijn nalatenschap, deelt een prachtig filmpje. “Herinner de jongen, herinner het plezier, herinner de draai, herinner de snelheid, herinner het nummer”, begint het filmpje. Fantastisch!

Ook zoon Jordi herdenkt zijn vader op deze dag. “Het is alweer drie jaar geleden sinds je ons verlaten hebt, maar je blijft aanwezig in onze harten. Voor velen was je een idool als speler en coach. Voor mij ben je, was je en zal je altijd mijn vader en held zijn”, schrijft hij.