Vlag van Nederland

Net als paar maanden geleden in Gelsenkirchen leek het Nederlands elftal vandaag goed terug te komen tegen Duitsland.  Na een late treffer won Die Mannschaft alsnog met 2-3 in de Johan Cruijff ArenA.

Duitsland begon goed in Amsterdam en kreeg gelijk een kans via Serge Gnabry. De organisatie bij Oranje leek te ontbreken en Duitsland kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Matthijs de Ligt gleed weg, waardoor Leroy Sané teveel tijd kreeg. Hij schoot de bal achter Jasper Cillessen.

Ryan Babel kreeg vervolgens twee grote kansen op de gelijkmaker. De aanvaller trof echter twee keer Manuel Neuer op zijn weg. Ook Denzel Dumfries deed een poging om de Duitse doelman te verschalken, maar zijn rollertje was geen probleem.

Wat Oranje naliet, scoren, deed Duitsland wel. Gnabry zette de gasten met een fraaie goal op 0-2. De aanvaller dribbelde naar binnen en schoot knap raak. Oranje leek zichzelf niet en had zelfs met 0-3 achter kunnen staan bij rust. Cillessen bracht echter redding op een poging van Sané.

Waar Nederland in de eerste helft zwak oogde, klapte het er vol op in het tweede bedrijf. Met Steven Bergwijn op de plek van Babel maakte Oranje al snel de aansluitingstreffer. De Ligt maakte zijn fout uit de eerste helft goed en kopte de 1-2 binnen uit een voorzet van Memphis. Het was de eerste goal in Oranje voor de verdediger.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die via Memphis. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en werd uiteindelijk strak in de hoek geschoten door de aanvaller.

Lang leek het bij 2-2 te blijven, al ging Oranje op jacht naar meer. In de laatste minuten pakte Duitsland alsnog de winst. Schultz schoot de derde goal binnen en dompelde Oranje daarmee in rouw.

Lees meer over: ,