Vlag van Nederland

De late nederlaag van Oranje op Duitsland heeft vervelende gevolgen. Omdat groepsgenoot Noord-Ierland zijn eerste twee wedstrijden wél heeft gewonnen, staat het land nu fier bovenaan in groep C. Daar kan Nederland pas in september iets aan doen. De kans bestaat dat het gat tussen het Nederlands elftal en de Noord-Ieren dan al negen punten is.

Dat heeft alles te maken met de Nations League die het Nederlands elftal in juni afwerkt. Noord-Ierland speelt die maand twee uitwedstrijden tegen Estland en Wit-Rusland. Mocht het land beide potten winnen en Oranje in september van Duitsland verliezen, dan bedraagt het gat tussen Nederland en Noord-Ierland maar liefst negen punten! Daar moet bij gezegd worden dat Oranje dan wel één wedstrijd minder gespeeld heeft.

Laten we voorop stellen dat Nederland alles in eigen hand heeft. Twee keer winnen van de Noord-Ieren en de tweede plek in de groep kan Oranje niet meer ontgaan. Maar ja: mocht Noord-Ierland tegen Estland en de Wit-Russen een overwinning veiligstellen, dan treffen Koeman & co een geduchte tegenstander om EK-deelname. Mocht het het Nederlands elftal niet lukken om zich via de reguliere weg te plaatsen, dan heeft het door de Nations League wel recht op een play-off ticket om alsnog naar het EK te gaan. Bekijk hier de actuele stand in de poule.

Lees meer over: , ,