Ronald Koeman hield niet alleen een teleurstellend gevoel over aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland (2-3). De bondscoach scheurde uit zijn broek, zo vertelde hij na afloop bij de NOS.

Daar verscheen Koeman in trainingspak: “Ik ben van m’n enkels tot aan m’n rug uit mijn broek gescheurd”, zei de bondscoach. Het gebeurde volgens hem niet bij de late 2-3 van Duitsland, maar al na de gelijkmaker van Memphis Depay: “Ik ben trots op hoe we de tweede helft hebben gespeeld. We stonden 2-0 achter, dan kan je bij de pakken neer gaan zitten. Maar we speelden geweldig. Had dan ook een punt gepakt, zou ik zeggen.”

De bondscoach had in de slotfase het gevoel dat de winst voor Oranje erin zat. “Het kon alle kanten op gaan. Vorig jaar in de Nations League wonnen wij van Duitsland, maar toen had het net zo goed gelijk kunnen worden. Uit eindigde het in een gelijkspel, daar hadden we kunnen verliezen. Nu hadden we kunnen winnen, maar verliezen we. Zo dicht zit het bij elkaar. Dat vind ik ook een compliment waard voor Nederland”, aldus Koeman.