Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen komende volgende week in actie tegen Mexico en Chili. Na die twee oefeninterlands maakt bondscoach Sarina Wiegman haar selectie voor het WK in Frankrijk bekend, zo vertelt ze aan OnsOranje.

“We willen duidelijkheid creëeren voor het team”, legt de coach uit. “Dit doet wel wat met het team. Het is voor een aantal speelsters onzeker of ze er wel of niet bij zullen zijn. Wij hebben gezegd: wij maken nu de selectie bekend.”

Dat gebeurt als de speelsters bij elkaar komen. “Vervolgens gaan de speelsters weer naar de club en dan is het eerste moment dat een deel van de groep bij elkaar komt op 13 mei. Dan start direct de voorbereiding op het WK met de trainingen. We wilden dit moment gebruiken om de selectie bekend te maken.”

“Het is een spannende periode”, vindt Wiegman. “Dit zijn de laatste twee wedstrijden waarin we speelsters kunnen zien en waarin we ook speelsters in onze trainingssituatie kunnen zien en dan gaan we een beslissing nemen. Dat is spannend voor veel speelsters. We gaan nu meer toe naar het team wat er zal gaan staan. We zullen wat minder uitproberen.”

Lees meer over: