Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen hebben het oefenduel met Mexico vrijdagavond winnend afgesloten. In het GelreDome werd er met 2-0 gewonnen.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman begon goed aan het duel en kwam na vijf minuten bijna op voorsprong. Shanice van de Sanden draaide naar binnen en schoot op doel. De poging van de aanvalster stuiterde via de lat weer in het veld. De bal was over de doellijn geweest, maar dat werd niet gezien door de arbitrage.

Niet veel later waagde Van de Sanden opnieuw een poging, maar ditmaal ging haar schot over. Ook Lieke Martens liet zien dat ze in vorm is. De aanvalster had enkele fraaie acties in huis, maar kreeg de bal er niet in. Vivianne Miedema kreeg dat na 24 minuten spelen wel.

De spits schoot Oranje op voorsprong uit een rebound. Het was de 99e goal in Nederlandse dienst voor Miedema en haar 56e voor de OranjeLeeuwinnen. Niet veel later was Van de Sanden dichtbij de 2-0, maar opnieuw stond het aluminium in de weg.

De Leeuwinnen speelden energiek, maar een doelpunt bleef uit. Tot vlak voor rust. Martens kapte naar binnen en krulde de bal in de verre hoek: 2-0. Dat was tevens ook de ruststand.

In het tweede bedrijf was Oranje opnieuw de sterkste, maar scoren deed het niet meer. Onder meer Jackie Groenen kwam in de ploeg en zij stichtte wat gevaar. Het rollertje van de middenveldster was echter te zacht om keepster Cecilia Santiago in de problemen te brengen.

Miedema was na 65 minuten spelen dichtbij de 3-0. De poging van de spits ging maar net over. Vervolgens speelde Oranje het duel uit. De ploeg had het meeste balbezit en deelde nog wat speldenprikjes uit. Mexico was nog één keer dichtbij de aansluitingstreffer. Miscommunicatie tussen Anouk Dekker en Sari van Veenendaal zorgde voor een kans, maar Dekker herstelde haar fout en haalde de bal van de doellijn.

Daardoor bleef het 2-0 in het GelreDome. Dinsdag komen de OranjeLeeuwinnen opnieuw in actie, dan is Chili de tegenstander.