Portugal wordt mogelijk de tegenstander van Oranje in de finale van de Nations League. Aan de hand van Cristiano Ronaldo versloegen de Portugezen woensdagavond Zwitserland met 3-1.

Na 25 minuten spelen schoot de nummer 7 een vrije trap hard achter doelman Yann Sommer. In de tweede helft kwam de VAR in actie. Scheidsrechter Felix Brych legde eerst de bal op de stip voor Portugal, nadat Bernardo Silva werd gevloerd.

Uiteindelijk ging de bal aan de andere kant op de stip, na het bekijken van de beelden. Seferovic werd vlak voor de overtreding op Silva onderuitgehaald door Nelson Semedo en dus kreeg Zwitserland een penalty. Die werd binnengeschoten door Ricardo Rodriguez: 1-1.

Met nog zo’n vijf minuten te gaan stond Ronaldo op en schoot zijn ploeg naar de finale. De Portugese aanvoerder completeerde zijn hattrick door twee snelle goals. Daardoor wordt Portugal mogelijk de tegenstander van Oranje in de finale van de Nations League.

Daarvoor zullen de mannen van bondscoach Ronald Koeman donderdag eerst Engeland moeten verslaan.