Het Nederlands elftal en Engeland staan vanavond voor de 32e keer in de historie tegenover elkaar. Daarom blikken we terug naar 29 maart 2016, de 30e ontmoeting tussen beide landen.

Dat er veel in drie jaar kan veranderen, blijkt wel uit die wedstrijd. Bij Oranje was Danny Blind bondscoach en stonden onder meer Jetro Willems, Ibrahim Afellay en Riechedly Bazoer in de basis.

Nederland won de vriendschappelijke interland met 2-1, door goals van Vincent Janssen en Luciano Narsingh. Eerstgenoemde maakte zijn debuut en was beslissend door een doelpunt en de assist op Narsingh.

Janssen tekende een aantal maanden later een contract bij Tottenham Hotspur, waarna de spits bijna volledig uit beeld verdween. Op 1 september 2016 speelde Janssen zijn laatste interland tot dusver. Narsingh kwam een maand later voor het laatst in actie voor Oranje.

Van de elf namen die destijds in de basis begonnen, zitten er nu vijf in de selectie voor de halve finale van de Nations League. Dat zijn Jeroen Zoet, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Quincy Promes. Patrick van Aanholt viel in, ook hij zit in de huidige groep van bondscoach Ronald Koeman. Er kan dus enorm veel veranderen in drie jaar.