Vanavond strijdt het Nederlands elftal om een plaats in de finale van de Nations League. Engeland is in het Estádio D. Afonso Henriques in Portugal de tegenstander. De wedstrijd begint om 20:45 uur.

In totaal stonden beide landen al 31 keer eerder tegenover elkaar. Van die ontmoetingen wist Oranje er acht te winnen. Dertien keer ging de winst naar de Engelsen en tien keer werd er gelijkgespeeld.

De laatste keer dat het ergens om ging tussen Nederland en Engeland was in de poulefase van het EK 1996. Destijds verloor Oranje met 4-1 van de Engelsen.

De Three Lions deden vorig jaar mee aan het WK in Rusland en kwamen tot de halve finales. Daarin werd de ploeg van bondscoach Gareth Southgate uitgeschakeld door Kroatië.

De selectie van Engeland is pas drie dagen compleet. Dat noemde Southgate ‘een tikkeltje gecompliceerd’. De reden is de Champions League-finale, waarin maar liefst negen Engelse internationals in actie kwamen.

Eén van die internationals is Harry Kane. De spits was lang uitgeschakeld door een enkelblessure en maakte in de finale zijn rentree na enkele maanden blessureleed. Kane verwacht dat Engeland het lastig zal krijgen tegen Oranje, zo blikte hij al eerder vooruit op de website van UEFA.

Engeland is in ieder geval in vorm. De Three Lions zijn al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Komt daar vanavond de achtste wedstrijd bij of zet Oranje een punt achter deze ongeslagen reeks?

De wedstrijd tussen Nederland en Engeland begint vanavond om 20:45 uur.