De halve finale van de Nations League begon vrij bloedeloos, maar ontbrandde halverwege de eerste helft. Het Nederlands elftal wist in een ware thriller via de verlenging de finale van de Nations League veilig te stellen. Wat zijn de rapportcijfers?

Jasper Cillessen – 7

De doelman van Oranje dook de verkeerde kant op bij een strafschop, maar had ook een aantal uitstekende én cruciale reddingen in huis.

Virgil van Dijk – 7,5

Virgil stond prima zijn mannetje achterin en had ook opbouwend het een en ander in te brengen bij Oranje. Gewoon weer een degelijke wedstrijd van de aanvoerder.

Matthijs de Ligt – 7

Een slordig foutje van De Ligt leidde de 0-1 van Engeland in, maar hij was na rust ook verantwoordelijk voor de oh zo belangrijke gelijkmaker.

Denzel Dumfries – 7

Dumfries bracht zowel voor- als achterin het nodige vuur in het spel van Oranje, al ging hij soms misschien net wat over het randje.

Daley Blind – 6

Als linksback verbleekte Blind bij Dumfries aan de rechterkant. Het is duidelijk te zien dat de verdediger wat onwennig is op de linkerflank, al maakte hij ook geen kapitale fouten en kwam hij na rust beter in de wedstrijd.

Marten de Roon – 6

Er viel weinig aan te merken op het stofzuigerwerk van De Roon, al is te merken dat de middenvelder moeite heeft met snelle veldverplaatsingen.

Davy Pröpper – 6

Vulde in zijn invallersrol op het middenveld goed in, maar ook niet meer dan dat.

Georginio Wijnaldum – 7,5

Speelde een prima pot, en deed ondanks een Champions League-finale in de benen gewoon de hele wedstrijd mee.

Frenkie de Jong – 7,5

Uiteraard werd er goed op Frenkie gelet en daar moest de middenvelder zich even onderuit zien te spelen. Dat lukte uiteindelijk prima, waardoor het Nederlands elftal automatisch beter ging draaien.

Donny van de Beek – 7
Deed bij zijn invalbeurt wat er van bem verwacht werd: veel meters maken en dreigend zijn in de 16. Donny had zelfs wat kansen om Oranje op voorsprong te zetten.

Ryan Babel – 6,5

Zeker niet de beste man van Oranje, maar Babel blijft met zijn snelheid en goede dribbel altijd een nuttige kracht in dit Nederlands elftal.

Steven Bergwijn – 7,5

De aanvaller was een aantal maal dreigend en verzette veel werk. Bergwijn liet zijn PSV-vorm eindelijk eens bij het Nederlands elftal zien, al was hij te vermoeid om de verlenging te spelen.

Quincy Promes – 7,5

Bracht het nodige vuur met zijn invalbeurt en liet het pas echt zien in de verlenging, toen hij bij twee goals betrokken was. De eerste schoot hij via Kyle Walker in doel, de ander tikte hij op aangeven van Memphis binnen.

Memphis Depay – 5

Was in de eerste helft vooral bezig met de beslissingen van de scheidsrechter en vergat iets te maken van de mogelijkheden die hij kreeg. Na rust miste Memphis ook een paar 100% kansen. Het was niet zijn wedstrijd, hoewel hij wel de assist op de 3-1 van Promes leverde.