Vanavond neemt Nederland het in de finale van de Nations League op tegen Portugal. De wedstrijd in het Estádio do Dragão in Porto begint om 20:45 uur.

Bondscoach Ronald Koeman gaf zaterdag tijdens de persconferentie aan dat iedereen fit lijkt te zijn. Daarom is het dus niet ondenkbaar dat hij voor dezelfde elf spelers kiest als tegen Engeland.

Tijdens de persconferentie wilde Koeman niets loslaten over de opstelling, behalve dat Jasper Cillessen bij een eventuele strafschoppenserie mag blijven staan. Hij zal dus onder de lat staan vanavond.

De defensie zal worden gevormd door Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind. Op het middenveld staan Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong.

Voorin lijkt Koeman wel een wijziging door te voeren: Steven Bergwijn lijkt zijn basisplaats kwijt te zijn geraakt aan Quincy Promes, die belangrijk was tegen Engeland. Hij krijgt in de aanval gezelschap van Memphis Depay en Ryan Babel.

De vermoedelijke opstelling: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, F. De Jong, De Roon, Wijnaldum, Promes, Memphis, Babel

Dit is de opstelling van Griekenland – Nederland van 16 October 2023 onder leiding van bondscoach Ronald Koeman.