Vanavond namen Portugal en Nederland het tegen elkaar op in de finale van de Nations League. De wedstrijd begon om 20:45 uur.

Onder de lat koos de bondscoach Ronald Koeman voor Jasper Cillessen. Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind vormden de verdediging tegen Portugal. Op het middenveld van Nederland staan Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong.

Voorin behielden Steven Bergwijn, Ryan Babel en Memphis Depay hun basisplaats.

Opstelling Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon (82′ L. De Jong), Wijnaldum, F. De Jong, Babel (46′ Promes), Depay, Bergwijn (60′ Van de Beek)

Opstelling Portugal: Rui Patrício, Semedo, José Fonte, Dias, Guerreiro, Danilo, Fernandes (81′ Moutinho), Carvalho, Bernardo Silva, Guedes (75′ Rafa Silva), Ronaldo

Volg de wedstrijd hier:
De spelers staan op het veld, de volksliederen hebben geklonken, we gaan bijna beginnen!

1′: De bal rolt in Porto.

4′: Bernardo gaat neer in het strafschopgebied, maar de bal gaat niet op de stip.

12′: Eerste kans voor Portugal; Cillessen pakt.

26′: Het spel golft een beetje op en neer in Porto.

28′: Van Dijk blokt een schot van Ronaldo

30′: Fernandes haalt uit en dwingt Cillessen tot een redding.

31′: Weer een goede redding van Cillessen, maar het was sowieso buitenspel voor Ronaldo.

38′: Fernandes knalt over.

41′: Ronaldo schiet in de handen van Cillessen.

45′: Rust in Porto: 0-0.

46′: De tweede helft is begonnen. Koeman heeft een wijziging doorgevoerd: Promes vervangt Babel.

50′: Wijnaldum kan op Rui Patrício af, maar staat buitenspel.

52′: Van Dijk blokt een schot van Guedes.

53′: Grote kans voor Portugal na een corner, maar Cillessen pakt.

57′: Memphis maakt het zijn directe tegenstander heel lastig en verdient een corner.

60′: Van de Beek komt voor Bergwijn.

60′: Goal… Portugal komt op 1-0 via Guedes.

65′: Daar is Nederland dichtbij de gelijkmaker! Uit een voorzet van Van de Beek kan Memphis koppen, maar Rui Patrício pakt uiteindelijk de bal.

77′: Schot van De Roon gaat over.

80′: Luuk de Jong gaat erin komen bij Oranje.

80′: Een schot van Rafa Silva is een prooi voor Cillessen.

82′: Luuk de Jong vervangt De Roon.

82′: Daar is De Jong voor het eerst! Bijna is daar de gelijkmaker.

83′: De Jong kopt naast.

89′: Portugal verdedigt de 1-0 voorsprong en rekt hier en daar wat tijd.

90+3′: Afgelopen… Portugal wint met 1-0 en pakt de beker van de Nations League.