Ronald Koeman had er zichtbaar de pest in dat het Nederlands elftal geen vuist kon maken in de Nations League-finale tegen Portugal. De bondscoach zag dat Oranje op alle fronten werd afgetroefd, maar wilde niet te kritisch zijn.

“We moesten vanavond top zijn en dat waren we onvoldoende”, sprak de keuzeheer op de persconferentie. “Maar dat is te negatief gezegd als je naar de campagne kijkt die we gehad hebben. Misschien is het ook wel logisch dat we niet nog elke wedstrijd top zijn.”

“Deze ervaring nemen we weer mee naar de volgende keer. Ik heb het gevoel dat we met z’n allen het maximale eruit halen en ik denk dat het nog beter kan worden als spelers de stap maken naar een nog hoger niveau. Bijvoorbeeld dat spelers ieder jaar Champions League spelen. Dan krijgen spelers meer ervaring met dit niveau en ontwikkelen ze zich als speler. We hebben genoeg spelers met aanvallende mogelijkheden, maar die zijn misschien nog net niet klaar voor dit niveau en dat kan ons een volgende stap geven.”

Hij sloot af: “Er was bij ons niet één speler die het verschil maakte. Portugal was ook erg solide als team, maar Bernardo Silva en Gonçalo Guedes zijn heel snel en handig. Die creativiteit misten wij.”