Het was teleurstellend tegen Portugal, maar laten we niet vergeten dat het Nederlands elftal er een onvergetelijke campagne in de Nations League op heeft zitten. Oranje speelde prachtige wedstrijden tegen Frankrijk, Duitsland en uiteindelijk Engeland. Tijd om terug te blikken met de drie mooiste momenten.

Oranje verslaat Duitsland in de Kuip

Oké, als we heel eerlijk zijn was de 3-0 overwinning die het Nederlands elftal op Duitsland boekte enigszins geflatteerd. Maar toch: een dikke zege op de aartsrivaal, dat komt zelden voor. Een ijzersterke Cillessen hield Oranje op de been en aan de andere kant waren het Virgil, Memphis en Wijnaldum die het geweldige eindresultaat op het scorebord zetten.

Oranje domineert tegen Frankrijk

De eerste uitwedstrijd tegen Frankrijk ging teleurstellend verloren, maar in de Kuip richtte Oranje zich op en kreeg de Fransen met dominant voetbal op de knieën. Memphis durfde het zelfs aan om in de absolute slotfase van de wedstrijd, bij een 1-0 voorsprong, een strafschop als panenka binnen te schieten.

Virgil redt Oranje met gelijkmaker tegen Duitsland

Het Nederlands elftal werd in de uitwedstrijd tegen Duitsland al snel op een 2-0 achterstand gezet en leek af te stevenen op een teleurstellende avond. Quincy Promes schoot in de slotfase echter de aansluitingstreffer achter Manuel Neuer. Door een legendarisch briefje van Dwight Lodeweges werd Van Dijk naar voren gestuurd en forceerde in extremis de gelijkmaker. Het zorgde ervoor dat Oranje de finaleronde van de Nations League bereikte. De rest is geschiedenis…