Vlag van Nederland

Voor de OranjeLeeuwinnen begint dinsdag dan eindelijk het WK 2019. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zit in de groep met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada. Maar wanneer komen zij in actie? Hieronder het wedstrijdprogramma!

Dinsdag wacht dus de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland – Nederland, gespeeld in het Stade Océane in Le Havre, begint om 15:00 uur. Het wordt de zevende ontmoeting tussen beide landen. Vier dagen later, op zaterdag 15 juni, staat Nederland – Kameroen op de planning. Tegen Kameroen speelde Oranje nog nooit eerder.

Die wedstrijd vindt plaats in het Stade du Heinaut in Valenciennes en begint ook om 15:00 uur. De wedstrijd Nederland – Canada is de afsluiter van de groepsfase, op donderdag 20 juni om 18:00 uur. Het Stade Auguste Delaune in Reims is die avond het decor. Oranje speelde al twaalf keer tegen de Canadezen, maar wist nog nooit te winnen van Canada.

Alle duels van het Nederlands elftal zullen live worden uitgezonden op NPO1. De Oranje-analytici zijn Mandy van den Berg, Daphne Koster en Pierre van Hooijdonk, die samen met Gert van ’t Hof de wedstrijden bespreken. Verslaggevers Jeroen Stekelenburg en Rivkah op het Veld nemen de interviews met de bondscoach en de spelers voor hun rekening.