Vlag van Nederland

Sarina Wiegman houdt het volste vertrouwen in haar aanvoerder Sherida Spitse. De middenvelder keeg de nodige kritiek te verduren na de groepswedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen, maar nam gisteren op de persconferentie gewoon plaats naast de bondscoach.

Dat was inderdaad een statement, zo liet Wiegman weten. “De speelster die op de persconferentie naast me zit, speelt sowieso”, stelde de Hagenaar.

Of Sherida nog wat had meegekregen van alle kritiek, was de volgende vraag. Ook de captain onthield zich niet van duidelijke taal. “Ik heb er eerlijk gezegd schijt aan.” Ze vervolgde: “Mensen mogen dat doen, ze verwachten weer iets meer dan het vorige toernooi. Fijn dat ik weer speel. Ik heb met de bondscoach te maken en die bepaalt.”

Het lijkt er dus niet op dat Wiegman van plan is wijzigingen aan te brengen in haar basiself. Daar staat ze overigens ook niet om bekend. De enige verandering die de trainer tegen Kameroen doorvoerde ten opzichte van Nieuw-Zeeland, was het inbrengen van Anouk Dekker. Zij verving de geblesseerde Stefanie van der Gragt. Van der Gragt is ook vanavond niet hersteld.

 

Lees meer over: , , ,