Vlag van Nederland

De Oranje Leeuwinnen trappen zaterdag om 15:00 uur af tegen Italië. Als het aan de KNVB had gelegen, was die aftrap uitgesteld vanwege het warme weer in Valenciennes, morgen is het daar zo’n 35 graden, maar dat verzoek werd geweigerd door de FIFA.

Vanwege de enorme hitte in Frankrijk worden de meeste kwartfinales van het WK om 21:00 uur gespeeld, op het duel van Oranje en Duitsland – Zweden na. “We hebben gevraagd of we om 21:00 uur konden spelen, maar dat kon niet”, gaf bondscoach Sarina Wiegman aan tijdens de persconferentie.

De KNVB heeft een brief gestuurd naar de FIFA, maar kreeg uiteindelijk te horen dat de aftrap niet verschoven kon worden.”Ik weet ook niet waarom het niet kan”, zegt Wiegman, die het opvallend vindt. “Wij gaan morgen gewoon om 15:00 uur voetballen.”

Op de hitte is Oranje in ieder geval voorbereid: “Alle voorzorgsmaatregelen die we hebben kunnen nemen, hebben we genomen. Ook in het traject richting het toernooi, we hebben bijvoorbeeld in Zuid-Afrika dingen gedaan met warmte. We zijn voorbereid. We gaan voetballen, zo goed mogelijk.”

Lees meer over: ,