Vanavond nemen de Oranje Leeuwinnen het in de halve finale van het WK op tegen Zweden. Alle 23 speelsters lijken fit, al heeft Lieke Martens nog wel last van haar teen.

De aanvalster volgde deze week een aangepast programma en lijkt gewoon te kunnen spelen. Onder de lat staat Sari van Veenendaal, aanvoerster van de Leeuwinnen. De defensie zal worden gevormd door Van Dongen, Bloodworth, Van der Gragt en Van Lunteren.

Op het middenveld vinden we Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen. Voorin is het goed mogelijk dat bondscoach Sarina Wiegman een wijziging doorvoert.

Vivianne Miedema en Martens zullen spelen, maar mogelijk wordt het aanvalstrio gecompleteerd door Lineth Beerensteyn in plaats van Shanice van de Sanden. Laatstgenoemde is niet in vorm en dus is het goed mogelijk dat Wiegman nu eens een keer voor Beerensteyn kiest.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Veenendaal, Van Dongen, Bloodworth, Van der Gragt, Van Lunteren, Spitse, Van de Donk, Groenen, Martens, Miedema, Beerensteyn

Bekijk hier de definitieve opstelling van de Oranje Leeuwinnen.