Voor het eerst dit WK is er voorafgaand aan een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen geen Oranje Fanzone. Op last van de gemeentelijke autoriteiten kan de Fanzone voorafgaand aan de halve finale tegen Zweden geen doorgang vinden.

Eerder werd er ook al geen toestemming gegeven voor een Oranjeparade naar het stadion van Lyon. In eerdere besprekingen met de gemeente Lyon werd het licht voor wat betreft de Fanzone op groen gezet, maar in de loop van dinsdag bleek de korte voorbereidingstijd een belemmerende en tegelijkertijd doorslaggevende factor, zo laat de KNVB weten.

De Nederlandse voetbalbond betreurt dit: “Natuurlijk is dit heel zuur voor de trouwe fans, die ons zo geweldig steunen. Door de beslissing van de gemeente missen onze supporters nu hun gezamenlijke ‘warming-up'”, zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal.

“Onze supporters hebben hier hun visitekaartje afgegeven. Daar ligt het zeker niet aan. Tegelijkertijd moeten we ons ook realiseren dat het hosten van twee halve finales en een finale in krap zes dagen het nodige van de autoriteiten vergt. Maar onze supporters kennende, ben ik ervan overtuigd dat ze er toch in slagen in Lyon hun oranjestempel op de wedstrijd te drukken”, aldus Van der Zee.