De Oranje Leeuwinnen staan in de finale van het WK in Frankrijk. Daarin is de Verenigde Staten aanstaande zondag vanaf 17:00 uur de tegenstander. Hoe kunnen de Leeuwinnen regerend wereldkampioen Team USA verslaan? Wij zetten drie punten op een rij!

3. Van Veenendaal als ‘The Wall’

© Pro Shots

Sari van Veenendaal lijkt dit toernooi onpasseerbaar. De keepster hield Oranje in de halve finale tegen Zweden op de been met enkele fraaie reddingen; met haar vuisten, vingertoppen en benen. Mede daardoor verdiende ze volgens Dominique Bloodworth en Anouk Dekker na afloop van de wedstrijd tegen Zweden de prijs van Speelster van de Wedstrijd. Kan Van Veenendaal het ook tegen de Verenigde Staten laten zien?

2. Vechtmachine Oranje nog altijd groeiende

Het spel wat de Leeuwinnen tijdens dit WK laten zien is nog niet altijd om over naar huis te schrijven. In de poulefase kreeg de ploeg ontzettend veel kritiek, terwijl het tegen Japan en Italië in fases goed speelde. Oranje is een ‘vechtmachine’, zo zei bondscoach Sarina Wiegman na afloop van de halve finale tegen Zweden.

In die halve finale gingen de Leeuwinnen pas aan het einde van de tweede helft beter spelen. Kan Oranje die lijn doortrekken en tegen Amerika haar beste spel laten zien?

1. Er liggen kansen tegen de Verenigde Staten

Team USA lijkt dit toernooi onverslaanbaar. De regerend wereldkampioen won met 13-0 van Thailand en zette daarmee de toon. Toch liggen er kansen. In de achtste finales speelde de ploeg van bondscoach Jill Ellis tegen Spanje en die ploeg liet zien dat dit Amerika echt wel te verslaan is.

Spanje ging uiteindelijk met 2-1 ten onder, maar vooral als de Verenigde Staten op voorsprong zijn gekomen, ligt er vervolgens ruimte. Volgens oud-bondscoach Vera Pauw kan Oranje winnen met goed positiespel, zo vertelt ze aan RTL Nieuws. “Er gaat genoeg mis tijdens de wedstrijden van Nederland, maar het positiespel is altijd goed. Daar hebben wij gewoon het beste gevoel voor. Vechten is een voorwaarde, met positiespel win je de wedstrijd.”