Aanstaande zondag spelen de Oranje Leeuwinnen de finale van het WK in Frankrijk. Enkele bijzondere gasten zullen aanwezig zijn, zo meldt de KNVB. Koning Willem-Alexander reist zondag naar Lyon om aanwezig te zijn bij de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Nederland.

Ook minister Bruno Bruins voor medische zorg en sport bevindt zich onder de toeschouwers, evenals Annelies Pleyte, directeur Sport bij het ministerie van VWS. Waar bondscoach Ronald Koeman woensdag nog bij de halve finale tegen Zweden aanwezig was, is Oranjecaptain Virgil van Dijk er zondag bij om de Leeuwinnen in Lyon een hart onder de riem te steken.

Verder gaven ex-bondscoach Vera Pauw, Foppe de Haan, assistent van Sarina Wiegman tijdens het EK 2017, en voormalig bondscoach Louis van Gaal gehoor aan de uitnodiging van de KNVB mee te reizen naar de WK-finale.

Ook meervoudig Olympisch en wereldkampioen schaatsen Ireen Wüst maakt deel uit van de KNVB-delegatie. De verwachting is dat de WK-finale wordt bijgewoond door ongeveer 4.500 Nederlandse supporters. De thuishaven van Olympique Lyon heeft een capaciteit van 60.000 plaatsen en is uitverkocht.