De Oranje Leeuwinnen staan in de WK-finale en nemen het daarin op tegen de Verenigde Staten. De ploeg gaat voor een stunt, zo vertelt bondscoach Sarina Wiegman.

“We weten allemaal dat Amerika favoriet is. Ze hebben een enorme status. We hebben veel respect voor ze, maar geen ontzag. Het is een op zichzelf staande wedstrijd, er kan van alles gebeuren. We gaan voor een stunt”, zegt ze tijdens de persconferentie.

“We bereiden ons altijd op dezelfde manier voor. Zo ook op morgen. De Verenigde Staten zijn de favoriet, wij de underdog. Daar hebben wij geen problemen mee”, vervolgt Wiegman. “Wij willen verrassen tegen de USA. Het is een sterk team, met veel kwaliteiten, maar ze hebben het ook moeilijk gehad. We zullen het zwaar krijgen, maar er zijn zeker ook kansen om ze pijn te doen.”

De Verenigde Staten komen vaak in het eerste kwartier op voorsprong en daar is de ploeg zich van bewust. “We zullen heel scherp en alert moeten starten. Zij zullen opportunistischer gaan spelen dan normaal in het eerste kwartier. Daar zijn we ons van bewust. We moeten alert zijn en goed georganiseerd verdedigen. Dat moeten we sowieso de hele wedstrijd, maar vooral in de beginfase.”

Wiegman kwam ook nog met een update over Lieke Martens, die vandaag de afsluitende training aan zich voorbij moest laten gaan vanwege haar teenblessure. “We weten nog niet of ze kan starten. We zijn ermee bezig en maken morgenochtend een beslissing.”