Vandaag staan de Oranje Leeuwinnen in de finale van het WK tegenover de Verenigde Staten. Dit is onze vermoedelijke opstelling voor de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Amerika.

Vermoedelijke opstelling Verenigde Staten zonder Lieke Martens

Lieke Martens zit nu nog op de bank, maar zit wel in onze opstelling tegen de Verenigde Staten © Pro Shots

Voor de wedstrijd is Lieke Martens nog een twijfelgeval. De aanvalster kampt nog altijd met een teenblessure en moest in de halve finale tegen Zweden in de rust gewisseld worden. Martens wordt klaargestoomd om te starten en de verwachting is dan ook dat zij ‘gewoon’ in de basisopstelling staat.

Onder de lat staat Sari van Veenendaal, de aangewezen nummer één en aanvoerster van de Oranje Leeuwinnen. De verdediging zal vanavond gevormd worden door Dominique Bloodworth, Stefanie van der Gragt, Anouek Dekker en Desiree van Lunteren.

Op het middenveld vinden we Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen. Voorin zien we sowieso Vivianne Miedema terug en zij krijgt hoogstwaarschijnlijk gezelschap van Lineth Beerensteyn. Zij zal dan de ruimte achter de Amerikaanse verdediging op moeten zoeken.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Veenendaal, Bloodworth, Van der Gragt, Dekker, Van Lunteren, Spitse, Van de Donk, Groenen, Martens, Miedema, Beerensteyn

Het laatste nieuws van de Oranje Leeuwinnen volg je via het liveblog.