Live Oranje Leeuwinnen tegen Verenigde StatenHet is de dag van de waarheid: de Oranje Leeuwinnen en de Verenigde Staten trappen om 17:00 af voor de finale van het WK 2019. In deze liveblog houden we je op de hoogte van alle gebeurtenissen op deze historische dag in Lyon.

15:28 Gaat Lieke Martens de WK-finale wel spelen?

Gaat Lieke Martens de WK-finale wel spelen?

14:34: Deze video van de Oranje Leeuwinnen gaat het hele internet over

 

14:00: De Oranje Leeuwinnen kunnen wereldkampioen worden in Oranje

Ook tegen de Verenigde Staten treden de Leeuwinnen aan in het Oranje. Dat is al voor de zevende keer op rij! Mocht Nederland de cup pakken, dan zullen ze in Oranje-shirt de geschiedenisboeken ingaan.

13.24: De vrouwen van Bayern München juichen voor Oranje

Lineth Beerensteyn speelt voor Bayern München en haar collega’s staan vanavond achter haar. Ook Jill Roord, voormalig Bayern en sinds dit jaar Arsenal-speler, wordt succes gewenst.

12.36: In de stad de finale kijken? Hier kun je terecht!

De WK-finale Leeuwinnen – Verenigde Staten is op veel plekken in Nederland op een groot scherm te bekijken. Het AD maakte een Leeuwinnen-kaart waarop je precies kunt zien waar je terecht kunt voor een gezellige midddag.

11.45: Welke Oranje Leeuwin ben jij?
Zit je de minuten af te tellen tot 17:00? Dood de tijd met dit grappige quizje! Beantwoord vier vragen en je weet welke Oranje Leeuwin jij bent. Shanice, Sherida of toch Lieke?

Beantwoord 4 vragen, en wij weten welke Oranje Leeuwin jij bent

9.39: 4.500 Oranje-supporters krijgen fanzone in Lyon

Net als de halve finale wordt ook de finale gespeeld in het stadion van Olympique Lyon. De voetbaltempel biedt plaats aan 60.000 mensen en is uitverkocht. Naar verwachting zijn er 4500 Oranje-fans aanwezig, die dit keer wél een fanzone in de stad krijgen. Ook zijn er veel Nederlandse prominenten in het stadion, waaronder de koning en Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk.

Van Dijk en Van Gaal aanwezig bij WK-finale

9.09: De vermoedelijke opstelling van de Oranje Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten

Hieronder de vermoedelijke opstelling van de Oranje Leeuwinnen. Het is de vraag of Lieke Martens kan spelen; de aanvalster kampt met een teenblessure. Naar verwachting staat ze gewoon in de basis. Sarina Wiegman stelt waarschijnlijk deze 11 namen op: Van Veenendaal, Bloodworth, Van der Gragt, Dekker, Van Lunteren, Spitse, Van de Donk, Groenen, Martens, Miedema, Beerensteyn.