De Oranje Leeuwinnen kunnen vandaag de finale van het WK winnen. In de finale is de Verenigde Staten de tegenstander. Hier is alles dat je moet weten over de finale Verenigde Staten – Nederland.

4. De ploegen trappen om 17:00 uur af

Er worden zo’n 4.500 Oranje-fans verwacht in Lyon. De wedstrijd in het Stade du Lyon begint om 17:00 uur en rond die tijd is het nog altijd heet in de Franse stad: zo’n 31 graden. Het duel wordt uitgezonden op NPO1.

3.  Oranje wist slechts twee keer te winnen van USA

In totaal stonden beide landen acht keer tegen over elkaar en slechts tweemaal wist Oranje te winnen. Bij de laatste overwinning, die dateert uit april 1996, was de huidige bondscoach van de Leeuwinnen, Sarina Wiegman van de partij. Zij wist dus al een keer te winnen van ‘Team USA’. Het werd destijds 3-1 voor Oranje.

2. Martens twijfelgeval voor finale

Vermoedelijke opstelling Verenigde Staten zonder Lieke Martens

© Pro Shots

Lieke Martens is een twijfelgeval voor de WK-finale. “We weten nog niet of ze kan starten. We zijn ermee bezig en maken morgenochtend een beslissing”, liet bondscoach Wiegman zaterdag tijdens de persconferentie weten.

1. Oranje Leeuwinnen kunnen eerste WK-titel Nederlands elftal pakken

Als de Leeuwinnen vandaag de Verenigde Staten verslaan, is het de eerste wereldtitel ooit voor Nederland in het voetbal.

Het Nederlands mannenelftal bereikte al drie keer de eindstrijd van een mondiaal eindtoernooi, maar in 1974, 1978 en in 2010 werkt de beker niet gepakt. Daar kunnen de Oranje Leeuwinnen vandaag dus verandering in brengen.