Helaas, de Verenigde Staten bleken een maatje te groot voor de Oranje Leeuwinnen. Maar Nederland kan terugkijken op een prachtig WK 2019. Behalve de VS werd elk land dat Oranje tegenkwam aan de zegekar geregen. Laten we eens met trots terugkijken op de hoogtepunten van het WK!

Nieuw-Zeeland – Oranje Leeuwinnen

De invallers zorgden voor een verlossing in extremis tegen Nieuw-Zeeland. Samenspel tussen Merel van Dongen, Lineth Beerensteyn en Jill Roord brachten de Leeuwinnen diep in de tweede helft de overwinning.

Oranje Leeuwinnen – Kameroen

De wedstrijd tegen Kameroen was de wedstrijd van Viviannne Miedema. De topspits van de Oranje Leeuwinnen kroonde zich met twee doelpunten tot topscorer aller tijden. Het tweede groepsduel eindigde in een 3-1 overwinning voor Kameroen.

Oranje Leeuwinnen – Canada

Tegen Canada streden de Oranje Leeuwinnen om de groepswinst en dus de ‘gemakkelijke’ kant van het speelschema. Nederland was beter dan de Canadezen en het was uiteindelijk invalster Lineth Beerensteyn die de winnende treffer maakte.

Oranje Leeuwinnen – Japan

Japan bleek een zware dobber voor de Leeuwinnen. Hoewel Lieke Martens Nederland in de eerste helft op gelukkige wijze op voorsprong bracht met een bijzondere hakbal, werd het vlak voor rust gelijk. In de slotfase van de tweede helft stonden alle sluizen open bij Oranje en mocht het wonder heten dat de Japanners niet op voorsprong kwamen. Een benutte penalty van Martens in de allerlaatste minuut bracht de Leeuwinnen de bevrijdende overwinning.

Italië – Oranje Leeuwinnen

Tegen Italië waren de Oranje Leeuwinnen duidelijk beter, maar duurde het toch lang voor de score werd geopend. Het was Vivianne Miedema die in de 70e minuut raak kopte en even later verzekerde Stefanie van der Gragt, opnieuw via het hoofd, voor 2-0. De halve finale was bereikt, maar ook plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020 verzekerd.

Oranje Leeuwinnen – Zweden

Eerlijk is eerlijk, tegen Zweden waren de Oranje Leeuwinnen het grootste gedeelte van de wedstrijd de onderliggende partij. Maar Nederland wist de Zweden van scoren af te houden, mede door een fantastische Sari van Veenendaal en de redding door de paal. In de verlenging was Jackie Groenen het goudhaantje. De Oranje Leeuwinnen bereikten op hun tweede WK ooit de finale!