De Oranje Leeuwinnen zijn er zondag niet in geslaagd om wereldkampioen te worden. De Verenigde Staten was met 2-0 te sterk. Stefanie van der Gragt veroorzaakte de penalty waaruit de 1-0 viel.

“Ik heb de speelster niet gezien, ik wilde de bal raken. Je hebt het VAR-moment. Zij zeggen dat het een penalty is, dan is het een penalty. Ik zie haar niet komen, was verrast dat de bal nog werd geraakt. Ik mis de bal, raak de bal niet. Ik heb de speelster niet gezien. Misschien is het wat makkelijk gegeven, maar ik raak haar wel. De scheidsrechter zei corner, maar ze werd in haar oortje gefluisterd. Ik heb haar niet hard geraakt, maar miste de bal”, zei de verdedigster na afloop tegen de NOS.

In de slotfase was Van der Gragt op. “Op het laatst kon ik echt niet meer, maar je doet het voor je team. Je speelt de finale en je geeft alles. Je weet dat zij eerste in de eerste twintig minminuten gaan razen.”

“Wij wilden juist zorgen dat we dat tempo eruit haalden. Dat is aardig gelukt, het stond verdedigend, we hebben wat kansen gehad. We gaan met 0-0 de rust in. In de tweede helft precies hetzelfde, wat ons plan was: zelf proberen eruit te voetballen, zelf kansen creëeren”, aldus de verdedigster.