In de 23-koppige selectie van het Nederlands elftal zitten enkele verrassingen van onze bondscoach Ronald Koeman. Tijdens de persconferentie vanmiddag lichtte hij enkele van zijn keuzes toe.

Zo haalde hij voor het eerst sinds 2017 Ajacied Joël Veltman weer bij de selectie. Hij is als rechtsback bij Oranje gehaald, en niet als centrale verdediger, waar hij momenteel bij Ajax wel speelt. “Ik wilde er een rechtsback bij hebben en Kenny Tete speelt bij Olympique Lyonnais te weinig.”

Ook over debutant in de selectie Donyell Malen was Koeman duidelijk. “Hij is de enige die het verdiende bij de selectie te komen.” De aanvaller van PSV is lekker bezig de laatste tijd en ziet dat beloond met een selectie.

Koeman kreeg afmeldingen van de geblesseerde Steven Bergwijn en Stefan de Vrij. Voor de verdediger riep hij geen vervanger op, maar voor Bergwijn mag Justin Kluivert zich melden. “Kluivert heeft twee wedstrijden bij zijn club gespeeld. Ik kies voor hem omdat hij zowel links- als rechtsbuiten kan spelen.”