Vlag van Nederland

Zojuist is de opstelling voor Duitsland – Nederland bekend geworden. Bondscoach Ronald Koeman houdt voor het duel met de Duitsers vast aan zijn vaste team, met alleen twee vervangers voor de geblesseerde Donny van de Beek en Steven Bergwijn.

Dat betekent dat Jasper Cillessen uiteraard het doel opnieuw verdedigt en dat voor hem van links naar rechts Daley Blind, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries zullen staan. Dit vijftal moet er vanavond voor zorgen dat de Duitsers geen goals gaan maken.

Op het middenveld staan twee namen sowieso vast voor Koeman, namelijk die van Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. De derde naam is de laatste jaren nog weleens veranderd, maar Marten de Roon is daar zeker één van de belangrijke spelers. Hij start dan ook vanavond in plaats van Davy Pröpper, die op de bank begint. Donny vd Beek is er zoals gezegd niet bij.

Voorin staan Memhpis Depay en Ryan Babel standaard op het wedstrijdformulier en vanavond worden zij vergezeld door Quincy Promes, die de geblesseerde Steven Bergwijn vervangt.

Dit zijn de opstellingen van beide landen:

Duitsland: Neuer; Ginter, Süle, Tah; Klostermann, Kimmich, Kroos, Schulz; Gnabry, Reus, Werner
Nederland: Cillessen; Dumfries; De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, F. De Jong, Wijnaldum; Promes, Depay, Babel

Dit is de opstelling van Nederland – Italie van 7 september 2020.

Lees meer over: , ,