In een uitverkocht Volksparkstadion in Hamburg stond vanavond het EK-kwalificatieduel Duitsland – Nederland op het programma. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Artur Dias uit Portugal.

De opstellingen van beide landen:

Opstelling Nederland: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, Wijnaldum, De Jong; Babel, Depay, Promes

Opstelling Duitsland: Neuer; Ginter, Süle, Tah; Klostermann, Kimmich, Kroos, Schulz; Gnabry, Reus, Werner

Na bijna negen minuten voetballen was het Duitsland dat op een 1-0 voorsprong wist te komen. Oranje begon sterk maar de eerste de beste kans van Duitsland betekende de 1-0. Gnabry schoot de bal in twee instantie achter doelman Jasper Cillessen.
Zie de goal van Gnabry hier:

Halverwege was de stand 1-0 voor Duitsland. Oranje had in de eerste helft veruit het meeste balbezit, maar de keren dat de Duitsers eruit wisten te komen waren ze ook direct gevaarlijk.

Een geweldige tweede helft bij Duitsland – Nederland

In de tweede helft was het spelbeeld grotendeels hetzelfde, totdat Ronald Koeman na een klein uur een dubbele wissel toepaste. De Roon en Dumfries maakten plaats voor Malen en Pröpper. Niet veel later maakte Frenkie de Jong de terechte gelijkmaker, 1-1. Het betekent de eerste goal van Frenkie de Jong in Oranje.

Check hier de goal van Frenkie de Jong:

In de 66e minuut wist Oranje zelfs op voorsprong te komen. Na een prachtige redding van Neuer op een kopbal van Van Dijk werd de bal in de rebound in eigen doel gewerkt door Tah.

Helaas kon Oranje maar kort genieten van de voorsprong. Een discutabele penalty door hands van De Ligt bracht Duitsland via Tony Kroos op 2-2.

Beelden van de penalty zie je hier:

Het spel bleef maar op en neer golven en het regende kansen. Donyell Malen wist één van de grote kansen van Oranje om te zetten in een doelpunt. Dat betekende de 2-3 voor het Nederlands elftal.

Zie hier de goal van Malen, na een mooie aanval van Oranje:

In de blessuretijd drong Duitsland aan, maar wist Oranje via een heerlijke counter het duel te beslissen. Georginio Wijnaldum kreeg de bal na een lange rush op een presenteerblaadje en zorgde voor de 2-4.

Check hier de 2-4 van Wijnaldum:

Zie hier de samenvatting Duitsland Nederland na de wedstrijd. Maandagavond staat in Talinn het duel Estland – Nederland op het programma.