Vlag van Nederland

Bondscoach Ronald Koeman was na afloop van de 2-4 overwinning op Duitsland trots op de manier waarop zijn spelers zich terug geknokt hadden in de tweede helft. Na een uur spelen keek Oranje nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar een geweldig laatste halfuur keerde het duel compleet om.

Koeman zei tegenover Jeroen Stekelenburg van de NOS: “De ploeg die er het meest aan heeft gedaan om te winnen, heeft het verdiend. De Duitsers hebben ook een aantal goede kansen gehad.” Tih verdiende Oranje de zege het meest: “Ik vond Duitsland afwachtend.”

De eerste helft was nog wat minder, al had Oranje wel de controle: “In de eerste helft waren we niet gevaarlijk, de tweede helft bouwden we het wat beter op. De wissels pakten goed uit. In de tweede helft konden de Duitsers het niet meer belopen. Je hebt wel de veerkracht, dat is iets geweldigs in dit elftal”, aldus Koeman. “Het geloof, de rust.”

Joachim Löw kon weinig inbrengen tegen de woorden van Koeman: “Oranje was over de negentig minuten genomen gewoon de betere”, vond de Duitse bondscoach. “Wij hebben terecht verloren. Weliswaar kwamen we snel op voorsprong, maar ik had geen moment het gevoel dat we de controle over de wedstrijd hadden.”

Lees meer over: ,