Als het aan bondscoach Ronald Koeman ligt geeft Oranje morgenavond in het duel met Estland een passend vervolg aan de 2-4 overwinning in Duitsland van afgelopen vrijdag.

Volgens onze bondscoach is Oranje dat aan zijn stand verplicht:”Absoluut. En dat zijn we ook aan onze stand verplicht. Ik zie de moeilijkheid ook niet. We kunnen allemaal goed voetballen. We willen het EK halen, dan zijn drie punten tegen Estland net zo belangrijk als tegen Duitsland.”

Oranje zal zelf moeten zorgen voor de juiste doelen: “Ik heb tegen de spelers gezegd dat het ook bij hun ontwikkeling hoort om doelen te stellen ongeacht de sterkte van de tegenstander. Je moet zelf de intensiteit bepalen in dit soort wedstrijden”, aldus de bondscoach.

Of er veel andere spelers zullen spelen wilde Koeman nog niet kwijt: “Ik heb een elftal in mijn hoofd, maar beslis pas morgen na de laatste training wat ik doe. Of ik kies voor iemand als Davy Pröpper? Het spelen in de kleine ruimte ligt de een beter dan de ander, dus het is best mogelijk dat je op een, twee, drie posities andere namen gaat zien.”