Om 20.45 uur werd in Tallinn afgetrapt tussen Estland en Nederland. De wedstrijd staat onder leiding van de Oekraïner Sergei Boiko.

Bondscoach Ronald Koeman had in zijn opstelling een plekje ingeruimd voor Donyell Malen, Davy Pröpper en Joël Veltman. Dat ging ten koste van Denzel Dumfries, Marten de Roon en Quincy Promes.

Koeman legde uit: “Ik wilde wat frisheid in de ploeg. Sommige landen gaan dan veel meer wisselen, maar drie is voor mij voldoende. Veltman vind ik als rechtsback vaster dan Dumfries. Pröpper heeft meer gevoel in het positiespel. De Roon heeft het ook goed gedaan, maar hij is een ander type. In een wedstrijd waarin je veel op hun helft speelt, dan heb je jongens nodig die diepte zoeken en niet steeds naar de bal komen. Daarom kies ik voor Malen. De jongens voorin hebben de vrijheid om van positie te wisselen.”

Oranje begon uiteraard aanvallend, maar in de tegenstoot gaf Estland een paar gevaardlijke waarschuwingen. Na 17 minuten wist Oranje echter een gaatje te vinden in de defensie van de Esten. Daley Blind gaf heerlijk voor en Ryan Babel tikte de bal achter de doelman van Estland.

Check de goal van Babel hier:

De tweede helft van Estland – Nederland

In de tweede helft ging Oranje direct op zoek naar de tweede treffer en binnen enkele minuten was het opnieuw Ryan Babel die het net wist te vinden met een lekkere kopbal uit een voorzet van Memhpis Depay.

Zie de goal van Babel hier:

Lange tijd bleef het daarna vrij rustig in Tallinn, maar in de 76e minuut was daar dan toch weer een momentje van Oranje. Memphis Depay schoot de bal van buiten de 16 binnen na een assist van Matthijs de Ligt, 0-3.

Zie hier de goal van Memphis:

Kort voor tijd maakte Wijnaldum er met zijn hoofd zelfs nog 0-4 van. Een vrije trap van Memphis Depay kwam panklaar op zijn hoofd en hij knikte eenvoudig binnen.

Bekijk hier de 0-4 van Wijnaldum: