Vlag van Nederland

Uiteraard was bondscoach Ronald Koeman na afloop van de 0-4 zege tegen Estland content met de drie punten. Toch had hij ook wel wat kritiek op zijn ploeg, met name over de eerste helft: “In het begin zaten we daar niet kort genoeg op. In de tweede helft ging dat beter.”

In de tweede helft kwam er meer ruimte en voetbalde Oranje ook beter: “We zijn tot het laatst doorgegaan in het druk zetten. Dat kwam ook omdat Frenkie de Jong dieper ging spelen. Dat resulteerde in de 2-0 en later uiteindelijk 4-0.”

Koeman ziet een duidelijke vooruitgang bij Oranje: “De manier waarop de spelers elkaar nu coachen en elkaar beter willen maken, is voor mij duidelijk zichtbaar. Dat vind ik een mooie ontwikkeling in het team.”

De zege op Estland stelde hem verder wel grotendeels tevreden: “Aan de ene kant is het normaal dat je hier met 4-0 wint. Maar je moet het wel kunnen opbrengen. En dat valt niet altijd mee. Eindelijk kwamen we een keer niet op achterstand. Maar dat komt ook omdat we in twaalf van de zestien interlands onder mij tegen sterke tegenstanders hebben gespeeld. Misschien moeten we iets vaker tegen ploegen als Estland spelen. Dat is goed voor mijn cijfers.”

In het thuisduel met Noord-Ierland volgende maand kan Oranje een belangrijke stap op weg naar het EK zetten:”Als we die winnen, dan kunnen ze de eerste twee plaatsen van de poule eigenlijk bijna niet meer ontlopen. Maar deze ploeg wil meer. Wij willen deze kwalificatiepoule winnen. Dit is zo’n hechte ploeg. De spelers hebben in korte tijd zo veel meegemaakt. Van Dijk en Wijnaldum hebben de Champions League gewonnen. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn doorgebroken. Depay is opgestaan. En de jongens willen meer. Dit is nog lang niet het einde.”

Lees meer over: ,