Vlag van Nederland

Sinds een jaar maakt hij deel uit van het Nederlands elftal en in dat jaar zijn er mooie dingen ontstaan bij het Nederlands elftal. Frenkie de Jong is de regisseur op het middenveld van Oranje en zijn komst bij het elftal kan dan ook niet los gezien worden van de opmars van Oranje.

Een jaar geleden debuteerde hij met een kleine verliespartij tegen Frankrijk: “Er is veel gebeurd sinds die wedstrijd tegen Frankrijk. Ja, af en toe besef ik dat wel.”

De Jong kende een absurd jaar, waarin hij de halve finale haalde met zijn club Ajax en daarna een transfer naar Barcelona maakte: “Het gaat allemaal heel snel. Maar ik ben vooral blij dat we ook hier van Estland hebben gewonnen. Je moet dat wel even doen. Het lijkt soms zo makkelijk voor de buitenwereld maar dat is het niet altijd.”

“We hebben met Oranje grote stappen gezet het afgelopen jaar. Ik denk dat wij nog veel meer kunnen. Maar laten we ons nu eerst voor het EK plaatsen. Dan mogen we daarna op de eindronde laten zien waartoe we in staat zijn.”

Lees meer over: