Vlag van Nederland

Helaas, Virgil van Dijk werd gisteravond niet uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. Tijdens het FIFA-gala moest de verdediger van Oranje de prestigieuze titel aan Lionel Messi laten.

Na afloop toonde Van Dijk zich een waardig verliezer: “Ik zie het niet als een nederlaag’, zei hij tegen NOS. “Zo moet ik het ook niet voelen. Ik was dichtbij, maar als spelers kan je mij en Messi niet met elkaar vergelijken. Messi heeft ook een fantastisch seizoen gehad en is gewoon een geweldige speler, misschien wel een van de beste spelers aller tijden. Ik ben helemaal niet bitter, ik gun hem dit van harte.”

Van Dijk vervolgde: “Ik zei van tevoren al: teamprijzen zijn de mooiste en belangrijkste, omdat je daar iedere dag zo hard voor werkt met elkaar. Als je dit zou mogen winnen is dat alleen een extra bonus.”

Van Dijk mocht wel het podium op toen het elftal van het jaar genoemd werd. Oranje was daar met drie spelers(naast Van Dijk ook De Ligt en De Jong) vertegenwoordigd: “Dat is al iets om heel trots op te zijn. Hopelijk zijn we hier volgend jaar met nog meer spelers.”

Lees meer over: , ,