Bondscoach Sarina Wiegman heeft vandaag haar selectie voor de volgende reeks EK-kwalificatiewedstrijden bekendgemaakt. De Oranje Leeuwinnen spelen op 4 oktober tegen Slovenië en op 8 oktober tegen Rusland.

Op 4 oktober treffen de Oranjevrouwen Slovenië in het Fazanerijastadion in de Sloveense stad Murska Sobota. Vier dagen later, op 8 oktober, is Rusland in het Philips Stadion in Eindhoven de tegenstander.

In vergelijking met de twee gewonnen EK-kwalificatiewedstrijden in september, kan Wiegman dit keer geen beroep doen op Jackie Groenen (Manchester United) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon). Groenen is herstellende van een bovenbeenblessure, terwijl Van de Sanden niet voldoende is hersteld van de enkelkwetsuur, die ze begin deze maand opliep in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Turkije.

Kika van Es (Everton) en Lieke Martens (FC Barcelona) zijn er tegen Slovenië en Rusland evenmin bij. Na zo’n drie maanden niet te hebben gespeeld maakte Van Es – ze onderging in juli een operatie aan haar knie – afgelopen weekend pas weer haar eerste speelminuten. Martens is nog altijd aan het revalideren van een teenblessure.

Fenna Kalma zit wel in de selectie. De spits van FC Twente maakt haar debuut bij het ‘grote’ Oranje. De 19-jarige Kalma, die vanaf Onder 16 alle vertegenwoordigde elftallen doorliep, was dit seizoen al elf keer trefzeker voor haar club in de Eredivisie en het Champions League-toernooi. Met de uitverkiezing van Kalma telt de spelersgroep in totaal tien internationals die wekelijks te bewonderen zijn in de Eredivisie.

 

De selectie:
Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Fenna Kalma (FC Twente), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid), Ashleigh Weerden (FC Twente) en Lynn Wilms (FC Twente).